Japanse keukenmessen zijn niet alleen prachtig om te zien, ze zijn ook geweldig om mee te werken in de keuken.
Omdat ze gemaakt zijn van zeer hard staal, kunnen ze veel scherper geslepen worden dan Europese messen.
Bovendien zijn ze vaak veel lichter dan de koksmessen die we hier gewend zijn.

Naast de enorme hoeveelheid verschillende messen, is er voor mij een belangrijk onderscheid tussen messen met een handvat waarin het staal helemaal doorloopt (Yo-handvat), of een handvat waarin de stalen pin verborgen blijft in het handvat (Wa-handvat). Ik vind het interessant om die laatste soort, de Wa-handvatten zelf te maken.

Meestal koop ik messen in Japan die gemaakt zijn van prima staal, maar die een erg basic afwerking kennen. Ik polijst ze, slijp ze opnieuw en ik maak er een nieuw handvat aan. Meestal van bijzonder hout, of ander materiaal.

Ik heb geen winkel in Japanse messen, ook geen handel. Ik maak die messen omdat ik het leuk vind om te doen.

De prijs verschilt per mes, en ook de beschikbaarheid in Japan wil nog wel eens wisselen.

In alle gevallen geef ik vooraf een prijsopgave.

Mocht je het interessant vinden om zo'n mes te hebben, dan kan ik er een voor je maken. Klik hiernaast op "Voorbeelden van gemaakte messen" en je ziet wat er zoal mogelijk is. Let wel: niet alles wat hier op de site staat is nog leverbaar.
Veel meer foto's staan op Instagram. Kijk: https://www.instagram.com/japanese_knives_nl/

Grotere foto's zijn te vinden op FlickR, in een speciaal album. Klik: https://flic.kr/s/aHsm9nrPNC

Stuur een mailtje naar mail@jaapdriest.nl en als het nodig is, maken we afspraak. Dan kun je bij mij thuis een aantal messen bekijken en vooral voelen hoe ze in de hand liggen. Ik heb altijd wel een ui of een aardapppel liggen om het snijden uit te proberen.

Ik verkoop ook via een winkeltje op Etsy: https://www.etsy.com/nl/shop/JapaneseKnivesNL

Een aantal van mijn messen is ook te koop via https://www.japansemessen.nl